Start
Uppåt

AGROMAT Sweden AB

Gottåkrav. 14 B
 SE-236 41 HÖLLVIKEN

 Tel.: Göran Ohlsson
  1)  070- 600 48 00
2)  040- 45 03 20
FAX: 040- 45 05 20
E-mail:
 agromat@telia.com

 

© AGROMAT Sweden AB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEPI-svämgödselvagnarna är gjorda för att klara av alla förhållanden. Samtliga modeller är försedda med en dragbom som underlättar transporten av vagnen även om traktorn har dubbelhjul. Axeln är placerad så, att dragbommens belastning på traktorn är optimal. Eftersom dragbommen utsätts för tillräcklig belastning även med mindre last är vagnen i enlighet med de aktuella kraven.

Skärskild vikt har lagts vid vagnens slitstyrka: för att ge stadga åt vagnens konstruktion och förbättra stabiliteten har ramen utformats enligt behållaren i hela sin längd. Axeln uppfyller de krav vagnens storlek och de olika däckalternativen ställer. En roterande dragkrok ökar säkerheten.

Korrosionsskador på ram och behållare förhindras genom stålkuleblästring. Vagnen grundmålas och behållarens insidor skyddas med tjärepoxy. Yttre ytor och ram målas med temalacytlack.

Slangspridare och inmyllningsaggregat kan monteras som extrautrustning på samtliga VEPI-svämgödselvagnar.

Tack vare vårt flexibla fabriksbeställningssystem och den omfattande extrautrustningen kan du vara säker på att få en VEPI-vagn som motsvarar dina behov.

På bilden bredvid en spridarvagn som har en volym på 20 000 liter. Som extrautrustning på denna vagn bl.a. treaxlad boogie, av vars axlar två är svängbara, fjäderbelastad dragbom, hydraulisk rotering av pumpen, en kombination av bottenpåfyllnings-skumrör och hydraulisk avstängningsventil för spridarröret.
 

Bommens monteringsfläns möjliggör ändring av höjden på dragbommen, ifall ni byter traktor. I mindre vagnar är bommens monteringsfläns inte standard utrustning. Roterande och med bra förstärkningar stöttad dragögla ökar säkerheten.

Särskild vikt har lagts vid vagnens slitstyrka: för att ge stadga åt vagnens konstruktion och förbättra stabiliteten har ramen utformats enligt behållaren i hela sin längd.
Bommen tillverkas av 8 mm tjockt stål medan ramen tillverkas av 6 mm tjockt stål och dragbommens monteringsflänsar av 25 mm tjockt stål. På större vagnar stärker man ramen med en stödbalk som fästs innanför rambalken.

Boogiebalken är förstärkt från båda sidorna för att tåla påfrestningar, särskild vikt på stödandet av axelholken har lagts och hjulnavlarna är stödda för att tåla vridningar.

DÄCKALTERNATIV
Däckalternativ, från vilka Ni kan välja de som passar bäst Er användning och storleken på er vagn.
Tillverkare Storlek Däckets bredd x diameter mm
Nokia 18,4 x 30 467 mm x 1600 mm
Nokia 500 x 22,5/8 500 mm x 1250 mm
Nokia 600 x 26,5/8 600 mm x 1350 mm
Nokia 650 x 26,5/8 650 mm x 1500 mm
Nokia 700 x 26,5/8 700 mm x 1350 mm
Belshina 22.0/70 x 20/10 530 mm x 1280 mm
BASUTRUSTNING
Basutrustningen till varje VEPI-svämgödselvagn omfattar bl.a. kontrollglas i behållarebs framgavel, spridarrör och -tallrik, bakre strålkastare, triangel för långsamt fordon samt nya Nokia däck. Vagnen utrustas även med konturlykor om totalbredden överstiger 2,6 meter.
EXTRAUTRUSTNING
Tack vare vårt flexibla fabriksbeställningssystem och denomfattande extrautrustningen kan du vara säker på att få en VEPI-vagn som exakt motsvarar dina behov. Konsultea din försäljare.

Textruta: